Kennel Millgrove's -

uppfödning av norfolkterrier

 

 

Dagbok - nedslag i den Kvarnhagska verkligheten

Stackars lilla "Bon-bon"

2011-11-26

Mattes allra raraste lilla Bonnie, också kallad Bon-bon, har råkat illa ut.

Det började med att hon var lite "låg" gentemot de andra i flocken, men eftersom hon är lägst på rangskalan trodde jag hon fått en extra skarp åthutning av någon och därför höll låg profil. Så kunde hon plötsligt inte tugga sitt sedvanliga kvällskex. När bästa lekkompisen Agnes kom på besök gömde sig Bonnie i buren och skrek av förskräckelse när Agnes ville leka. Då först började jag ana oråd.

Sedan utvecklades det till svårighet att hoppa upp i soffan, ont i ett framben och sedan totalhälta på samma ben. Då hade jag redan bokat tid hos veterinär.

När jag kom dit hade Bonnie en kraftigt svullen armbågsled och hög feber och jag blev inte förvånad när proverna visade på borelia. Smärtstillande och antibiotika, det tog ett dygn innan hon kunde gå igen och det goda humöret kom tillbaka.

Nu är hon glad igen men får hålla sig i stillhet så länge hon medicinerar. Det är mitt första boreliafall och jag var förvånad över det hastiga och akuta förloppet men vet nu att det inte är ovanligt. Tydligen också det som är mest tacksamt att behandla vilket gör att jag hyser gott hopp om att snart se en frisk Bonnie rusa runt i vanlig stil.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)